Creta ONLINE

Sporturi nautice în Creta

Sporturi nautice Creta

Cu temperaturi ce depasesc 35 de grade pe timp de vara, unul dintre cele mai confortabile locuri din Creta este, fara indoiala, apa. In plin sezon turistic, aceasta atinge 25 de grade, fiind tocmai buna pentru distractii nautice.

De la scuba diving, snorkelling, banana si pana la skijet si windsurf, sporturile nautice diin insula Creta te imbie inca din clipa in care ai atins nisipul incins al plajelor.

Peisajele zonelor de coasta, vanturile usoare, prielnice sporturilor „de val” si facilitatile oferite de comercianti sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le ai la indemana si care iti transforma vacanta in Creta intr-un paradis al distractiei si al relaxarii.

Pentru romanticii aflati in cautarea unei plimbari departe de zumzetul turistilor, insula te imbie spre porturile pline cu ambarcatiuni, de unde poti merge intr-un tur al insulei.

Activitati subacvatice in Creta

Exista numeroase excursii de o zi cu barca, in jurul obiectivelor turistice, care pornesc din orașul Rethymnon (vestul insulei) si care costa aproximativ 30 euro/persoana. In timpul turului vei putea admira coasta insula (de peste 1.000 km), vei vedea unele dintre cele mai frumoase golfuri si te vei putea racori inotand in cele mai retrase zone.

Scuba diving este unul dintre sporturile iubite in Creta, in special vara cand fauna subacvatica se dezvolta si devine tot mai infloritoare. De putin timp, scufundarile in Creta erau autorizate doar in locuri speciale pentru ca autoritatile grecesti s-au temut ca turistii vor gasi comori arheologice subacvatice.

Din fericire, restrictia a fost scoasa, iar pasionatii se pot scufunda acum in marea majoritate a zonelor. Asadar, cine stie, poate chiar vei gasi o comoara…

Printre cele mai cunoscute si apreciate pesteri pentru scuba diving Pestera Skinaria (din Golful Skinaria), Canionul Skinaria (Ammoudi), Peretii Skinaria (Ammoudi) si Seadream House Reef (Ammoudi).

Scafandri cu experienta vor putea explora tunelede pana la 15 metri adancime, iar incepatori pot experimenta pesteri naturale spectaculoase. Costul aproximativ pentru doua scufundari este in jur de 75 euro, iar o excursie de o zi, cu doua scufundari, costa aproximativ 150 euro.

Snorkelling in Creta

Snorkelling. In apele lipezi ale insulei nu exista curenti subacvatici, iar vizibilitatea este perfecta. Toate aceste conditii iti ofera o experienta placuta pentru snorkelling, indiferent daca esti amator sau ai experienta.

Unele portiuni sunt recunoecute pentru bogatia florei subacvatice si a numarului mare de pesti multicolori, in timp ce altele sunt apreciate pentru abundenta de testoase si caracatite.

Poti cumpara sau inchiria masti de snorkelling si inotatoare de la magazinele din orasele turistice ale insulei sau din centrele specializate aflate pe plaja, insa aici sunt ceva mai scumpe.

Pretul inchirierii unei masti variaza intre 10-15 euro, iar pentru un echipament complet de snorkelling (ABC, costum scufundator, BCD, regulator) viariaza intre 20-25 euro/zi la firmele cu care iesi in larg. Inchirierile separate ar putea costa mai mult.

Cei care iubesc viteza si competitia, pot inchiria un skijet de pe plaja, poti practica windsurfing sau pot incerca diferite sporturi pe apa. Pentru 10-15 minute de distractie pe skijet platesti aproximativ 40-45 de euro. De asemenea, pentru o distractie de grup, cu familia sau cu prietenii, poti inchiria canoe, kayak si hidrobicicleta, care costa aproximativ 10-15 de euro pe ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *