Creta ONLINE

Palate

Palate Creta

Palatul Knossos

Este situat la 5 km spre est de Heraklion, capitala insulei. Primul palat de la Knossos a fost construit in jurul anului 1900 I.Hr., dar 200 de ani mai tarziu a fost distrus de un cutremur si apoi a fost recontruit.

Palatul Knossos a fost capitala Regatului Minoian si centrul administrative, economic si relicios al regiunii.

Turistii pot vizita ruinele palatului Minos, si casele din imprejurimi (Little Palace, Caravanserai, House of the Frescoes etc), casele oamenilor obisnuiti si cimitirul.

Palatul era un labirint construit in jurul unei curti centrale, care includea locurile de veneratie, atelierele si magaziile.

Phaistos Palace

Numit si Phestos sau Festos, este situat la 63 km spre sud-vest de Heraklion si la aproximativ 78 km spre sud-est de Rethymno, in mijlocul platoului Messara.

Palatul Phaistos este al doilea palat important al perioadei minoice. Se spune ca a fost fondat de catre Minos (conform teoriei lui Diodoros Sikeliotis) sau de catre Phestos, fiul lui Herclule (conform Pafsanias si Stefanos Vyzantios).

Astazi vizitatorii pot admira doar partile de vest si de nordm pentru ca celelalte doua aripi au fost distruse de un cutremur in anul 1450 I.Hr. Locuitorii au continuat sa traiasca aici dupa distrugerea palatului. Orasul a fost ocupat de dorici in jurul anului 1100 I.Hr. si a fost evacuate in 150 I.Hr., cand a fost atacat de orasul Gortyna.

Palatul a fost resedinta miticului Radamantes, iar structura arhitectonica este identica cu cea de la Knossos.

Palatul Malia

Este al treilea palat ca marime din Creta minoica, dupa Knossos si Phaistos. Palatul se intinde pe o suprafata de 7500 m², la capatul unei vai fertile de langa Hersonissos in partea de nord a Cretei.

Faptul ca palatul se afla in apropierea marii a insemnat mult pentru dezvoltarea regiunii.

Malia a fost construit in jurul anului 1900 I.Hr., o perioada de dezvoltare intensa pentru intreaga populatie a insulei. Istoria palatului a urmat acelasi ciclu ca si istoriile celorlalte palate din timpul civilizatiei minoice si a fost distrus din motive necunoscute in jurul anului 1650.

Palatul Kato Zakros

Este situat in partea estica a insulei si este cel mai mic dintre palatele minoice, cam de 5 ori mai mic decat palatul  de la Knossos.

A fost construit in jurul anului 1900 I.Hr., reconstruit in jurul anului 1600 i.Hr. si distrus in 1450 i.Hr. o data cu celelalte centre importante ale civilizatiei minoice.

Kato Zakros era centrul administrative, commercial si religios al intregii zone. Situarea strategica si portul de la Kato Zakros au favoriyat transofmarea orasului intr-un important centru commercial pentru comertul cu popoarele din est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *