Creta ONLINE

Rethymno

Rethymno Creta

Prefectura Rethymno se invecineaza cu prefectura Chania la vest si cu prefectura Heraklion la est.

Capitala prefecturii este orasul Retymno, celebru pentru castelul venetian de aici – Forteza – unul dintre cele mai mari castele din Creta. Orasul Rethzmno  are o populatie de  41 687 locuitori (2001). Rethymnon este situat pe coasta nordica a insulei, in vestul prefecturii cu acelasi nume. Orasul inca pastreaza o infatisare aristocratica, avand cladiri care dateaza din secolul al XVI-lea, ruine bizantine si greco-romane, un mic port venetian si strazi inguste.

Rethymno nu are aeroport, dar orasul foloseste aeroporturile din Chania si Heraklion. Portul din Rethymnon face legatura cu Grecia continentala prin portul Pireu tot timpul anului.

Alte localitati si statiuni ce merita vazute sunt cele precum Plakias, Spili, Agia Galini, Sitia si Mirambellos.

Prefectura Rethymno are o populatie de 86 532 locuitori (2005) si o suprafata de  1 496 km².

Aici puteti face plaja pe unele dintre cele mai frumoase plaje: Rethymnon, Platanes, Missiria, Perivolia, Platanias, Koumbes, Gerani, Episkopi, Kavros (plaje situate in partea de nord-vest a Prefecturii Rethymno, mergand pe ruta est – vest), Geropotamos, Panormos, Bali (plaje situate in partea de nord-est a Prefecturii Rethymno, mergand pe ruta vest – est), Rodakino, Korakas, Souda, Plakias, Damnoni, Ammoudi, Shinaria, Drimiskianos, Kerames, Ligres, Akoumia, Triopetra, Agios Pavlos (plaje situate in partea de sud-vest a Prefecturii Rethymno, mergand pe ruta vest – est), Agios Georgios, Agia Galini (plaje situate in partea de sud-est a Prefecturii Rethymno, mergand pe ruta vest – est).