Creta ONLINE

Cum ajungem

Cum ajungem in Creta

Mijloace de transport spre Creta

Din Bucuresti, precum si din alte orase europene sunt organizate zboruri de tip charter care va vor duce in Creta. Puteti de asemenea sa rezervati bilet pentru zboruri regulate dinspre Atena spre Creta (calatoria dureaza aproximativ 45 minute).

Cu avionul

Insula Creta are doua aeroporturi internationale, unul in Heraklion si unul in Chania. Creta are de asemenea un al treilea aeroport, mai micut, in Sitia.

Heraklion este cel mai mare aeroport din Creta si se afla la aproximativ 5 km spre est fata de orasul Heraklion. Numele oficial al aeroportului este „Nikos Kazantzakis”, dupa celebrul scriitor cretan care a scris “Zorba Grecul”. Heraklion poate fi scris si Iraklion, dar codul aeroportului este „HER”.

Daca aveti nevoie sa va lasati bagajul intr-o zona sigura pentru cateva ore, veti gasi biroul pentru bagaje in parcare. De pe aeroportul Heraklion puteti ajunge in centrul orasului cu un autobuz public sau cu un taxi in doar 20 de minute.

Aeroportul Heraklion are legaturi cu Rodos (tot timpul anului) si cu Santorini, Mikonos si Paros (pe timpul verii).
Contact: +30 2810 397129; +30 2810 245598.

Aeroportul din Chania este mai mic decat Heraklion si este situat in peninsula Akrotiri, langa golful Souda, la aproximativ 14 km de orasul Chania. Numele oficial al aeroportului este „Ioannis Daskalogiannis”, dupa un cretan care s-a rasculat impotriva ocupatiei otomane in secolul al XVIII-lea. Codul aeroportului este „CHQ” sau „LGSA”.

Nu exista transport public de la aeroport spre orasul Chania, dar puteti lua un taxi (aproximativ 30 minute).
Contact: +30 282106 3418; +30 28210 83803.

Atat aeroportul din Heraklion cat si cel din Chania ofera servicii de inchiriere masini, pentru a va permite sa va deplasati pe insula.

Cu feribotul

Creta are legaturi cu Grecia continentala in principal prin portul Pireu (Atena). Porturile principale ale insulei sunt Heraklion si Chania, dar insula are de asemenea 3 porturi mai mici in Rethymno, Sitia si Kastelli. Pe timpul verii sunt feriboturi care fac legatura intre insula si continent zilnic (noaptea si dupa-amiaza) prin portul Pireu (calatoria dureaza aproximativ 4 ore si 30 de minute).

Pentru Chania exista curse zilnice din Pireu spre Souda (calatoria dureaza 9 ore pe timpul noptii). Pentru Heraklion, sunt organizate curse din Heraklion spre Salonic, prin Santorini (de 3 ori pe saptamana), prin Paros, Tinos si Skiatos (de 2 ori pe saptamana) si prin Nexos, Syros si Volos (o data pe saptamana).

De asemenea, exista un feribot care face curse saptamanale din Heraklion spre Rodos si Agios Nikolaos, cu opriri in Sitia, Karpathos si Halki. In final, doua feriboturi fac legatura saptamanal intre Kastelli – Kissamos si Antikythira & Githio (Creta de Vest – Pelopones). Pentru mai multe informatii accesati www.ferries.gr

Vezi sejururi vara Creta!