Creta

Impresii de calatorie

Anul trecut am petrecut cateva zile in Sfakia. Sfakia este o parte a regiunii Chania si pentru Creta este o zona unica, care nu a fost atinsa inca de turismul de masa. Relieful este in mare parte muntos,  cu varfuri ce ajung pana la 2453 m inaltime. Zona este presarata cu mici sate, de-a lungul coastei si in munti, in stilul Cretan traditional. Chora Sfakion sau Sfakia este micuta capitala a zonei, are numai 400 de locuitori si un port care asigura legatura cu celelalte sate si cu Samaria Gorge. Cei mai multi locuitori traiesc din patorit, pescuit sau cultivarea maslinelor. Exista mici hoteluri si taverne pe malul marii. Recomand aceasta zona tuturor celor care doresc sa fuga de agitatia statiunilor turistice.

George

Am platit 119 euro si cu o promotie de 9 zile am stat la un hotel ieftin care insa merita banii pe care i-am platit. A fost curat si bine. Nu am mancat la hotel decat micul dejun (extrem de subtire), unt, parizer, gem, lapte, ceai, cafea. Cel mai tare punct al hotelului este piscina aflata pe terasa care face toti banii.
Ca si recomandare va rog sa mancati la taverna de langa hotel la 50 metri unde se mananca MESERIASH`. E un tip acolo care face toti banii. Daca nu va place sunt alte zeci de carciumi unde se mananca minunat.
Orasel linistit unde toti se cunosc cu cu toti. Fara galagie si claxoane, a fost locul de escala unde dormeam doua trei ore noaptea si plecam a doua zi. Am inchiriat masina HYUNDAY GETZ 140 euro / 7 zile (aproape mocca). Cald si bine si in luna mai (dupa 3).
Agia Gallini se afla la fo` 250 km de Libia, in marea Libiei si deci... plaja fara numar. Am venit bronzati si multumiti cu 129 euro+taxe aeroport. Am adaugat chiria la masina si potolul la greu cu berici fara numar.

Bronzatul John
Romana | English
Thassos.ro RhodosOnline.eu CorfuOnline.ro TravelAustria.ro Revelion.com.ro Paste.com.ro SeniorTurism.ro TravelMagazine.ro EuropaTravel.ro EuropaTravel.com.ro TravelTop.ro