Creta

Impresii de calatorie

 • 2011-10-04 10:43:53
  Daniel

  Nu ratati Cretaquarium

  Este cea mai spectaculoasa destinatie turistica pe care am vazut-o anul acesta (2011) in Creta. Imi povestisera niste colegi despre el si era deci in plan, dar excursia a fost peste asteptari. E un complex acvatic cu tot felul de vietati marine mediteraneene. Se ajunge usor cu autobuze locale, dar trebuie sa aveti putina rabdare ca vin mai rar. Noi am luat autobuzul dintr-o statie din Hernissos. Atentie, autobuzele sunt de culoare verde si biletul costa aproximativ 2 euro. Pentru piticul nostru n-am platit ca are 6 ani (cei mai mici de 7 ani nu platesc calatoria). Cum va spuneam, am luat autobuzul spre Gournes, locul unde se afla Cretaquarium. De acolo am mai mers pe jos vreo jumatate de ora.

  Cretaquarium este imens! Sunt multe de vazut, iar eu am fost extrem de ocupat sa fac poze - aveam voie sa facem poze fara blitz. Turul complexului incepe cu un acvariu imens cu rechini si alte vietati "asortate". Dupa aceea n-am reusit sa mai tin sirul: caluti de mare, meduze, pesti de toate felurile... Dar cel mai incantat am fost pentru piticul nostru, care era in extaz. Pentru el a fost momentul de maxima bucurie al vacantei noastre. Era sa uit: bilet adult - 8 euro, bilet copii 5-17 ani - 6 euro. La iesire am trecut si pe la magazinul de suveniruri unde gasesti lucruri interesante si de calitate. Apoi am luat o pauza in cafenea.

  Va spun: nu e de ratat daca ajungeti in insula Creta, mai ales daca mergeti cu copiii.

  raspunde  *toate campurile sunt obligatorii,
  iar adresa e-mail nu va fi publica
 • 2011-06-02 17:31:29
  Bronzatul John

  Agia Gallini

  Am platit 119 euro si cu o promotie de 9 zile am stat la un hotel ieftin care insa merita banii pe care i-am platit. A fost curat si bine. Nu am mancat la hotel decat micul dejun (extrem de subtire), unt, parizer, gem, lapte, ceai, cafea. Cel mai tare punct al hotelului este piscina aflata pe terasa care face toti banii.
  Ca si recomandare va rog sa mancati la taverna de langa hotel la 50 metri unde se mananca MESERIASH`. E un tip acolo care face toti banii. Daca nu va place sunt alte zeci de carciumi unde se mananca minunat.
  Orasel linistit unde toti se cunosc cu cu toti. Fara galagie si claxoane, a fost locul de escala unde dormeam doua trei ore noaptea si plecam a doua zi. Am inchiriat masina HYUNDAY GETZ 140 euro / 7 zile (aproape mocca). Cald si bine si in luna mai (dupa 3).
  Agia Gallini se afla la fo` 250 km de Libia, in marea Libiei si deci... plaja fara numar. Am venit bronzati si multumiti cu 129 euro+taxe aeroport. Am adaugat chiria la masina si potolul la greu cu berici fara numar.

  raspunde  *toate campurile sunt obligatorii,
  iar adresa e-mail nu va fi publica
 • 2010-10-03 19:18:12
  George

  Sfakia

  Anul trecut am petrecut cateva zile in Sfakia. Sfakia este o parte a regiunii Chania si pentru Creta este o zona unica, care nu a fost atinsa inca de turismul de masa. Relieful este in mare parte muntos, cu varfuri ce ajung pana la 2453 m inaltime. Zona este presarata cu mici sate, de-a lungul coastei si in munti, in stilul Cretan traditional.
  Chora Sfakion sau Sfakia este micuta capitala a zonei, are numai 400 de locuitori si un port care asigura legatura cu celelalte sate si cu Samaria Gorge. Cei mai multi locuitori traiesc din patorit, pescuit sau cultivarea maslinelor. Exista mici hoteluri si taverne pe malul marii.
  Recomand aceasta zona tuturor celor care doresc sa fuga de agitatia statiunilor turistice.

  raspunde  *toate campurile sunt obligatorii,
  iar adresa e-mail nu va fi publica

Adauga impresie
*toate campurile sunt obligatorii,
iar adresa e-mail nu va fi publica
Romana | English
Thassos.ro RhodosOnline.eu CorfuOnline.ro TravelAustria.ro Revelion.com.ro Paste.com.ro SeniorTurism.ro TravelMagazine.ro EuropaTravel.ro EuropaTravel.com.ro TravelTop.ro